Fryds vægttabsforløb

Fryds vægttabsforløb

Vi er alle sammen gode til noget, det handler bare om at finde ud af hvad det er. Dette Citat er taget fra Gummi Tarzan og beskriver ganske godt mit forløb med Fryd.

Forløbet med Fryd har igennem det sidste år endnu engang bekræftet mig i motionens fortræffeligheder og kostens betydning for ens fysiske udvikling. Fokus var rettet ind på et vægttab der skulle lykkedes, hvilket de 35 kilo også bekræfter.

Fryd - 35 kilo vægttab

Det uforløste potentiale

Det der var en øjenåbner for mig som træner og vejleder, var det kæmpe uforløste potentiale der lå i Fryds fysik. Et er at tabe sig 35 kilo, hvilket er en præstation i sig selv, noget andet er at Fryds løbetider viser sig at være noget ud over det sædvanlig. Derfor har princippet for det videre forløb ændret sig.

Ja, vægttabet skal holdes, men når man på 1 år kan løbe på tider andre vil sukke over (Halv maraton på 1:48, uden at vi havde trænet op til løbet), forpligter det – og derfor går vi nu efter at se hvor langt Fryd kan komme med sit løb.

Vi er alle sammen gode til noget, Fryd er rigtig god til mange ting, og løb er blevet en af dem.

Ønsker du at tabe dig?

Vægttabsprogram

Udformes personligt til dig, ud fra dine indtastede ønsker og behov. Programmet indeholder bl.a. individuelt tilpasset kostplan- og træningsprogram.

Fryds egen historie

Da jeg som 36-årig blev gravid med mit tredje barn, tog jeg 25 kg på – præcis som jeg gjorde med de to første. Forskellen var bare, at jeg ikke tabte mig efterfølgende. De 25 kg blev på kroppen, og jeg endte med at tage yderligere 10 kg på. At skulle tabe 35 kg i en travl hverdag med job og familie var ikke noget, jeg lige kunne finde motivationen til.

Jeg nåede til et punkt, hvor jeg syntes, at overvægten begyndte at begrænse mig for meget i mit liv, så jeg besluttede, at nu skulle der ske noget!

Jeg havde gennem en tidligere deltager hørt om 1 års forløbet hos Per Nielsen. Jeg tænkte, at det kunne sagtens være det, som jeg havde brug for. Så jeg startede med at kigge efter en personlig træner i lokal-området. Det var vigtigt for mig ikke ”bare” at få en træner i et lokalt fitness center, men en træner, som havde god erfaring med både træning og vægttab.

Jeg syntes ikke rigtig, at der var nogle i mit lokalområde, som kørte et ”1 års forløb” som Per tilbød, og heller ingen, som havde samme fokus på vægttab. Derudover havde Per en sportsbaggrund – både som aktiv udøver og af uddannelse, og han var næstformand i Adipositas foreningen.

Kiloene raslede af helt fra starten, og det var jo top motiverende. Jeg nåede mit mål på et vægttab på 35 kg på 5½ måned.

Derfor besluttede jeg mig for, at Per skulle være min træner. Jeg kontaktede Per og fik at vide, at der var ventetid på forløbet. Rigtig irriterende, når jeg nu var top motiveret til at komme i gang, og det skulle være nu! Jeg måtte vente 7 måneder på at komme i gang. Men set i bakspejlet var det godt for mig, at der var ventetid. Jeg blev mentalt indstillet på, hvad jeg skulle i gang med. Jeg fik alle omgivelser orienteret, så alle omkring mig vidste det! Så da jeg skulle møde Per for første gang, var jeg indstillet på at gå ”all in”.

Jeg kan huske mit første møde med Per. Der var en ting, som jeg særligt husker….. Per sagde til mig, ”du behøver ikke forklare, hvorfor du sidder her – bare det, at du sidder her, er nok”. Det var faktisk en lettelse, da jeg havde forberedt mig på at skulle argumentere for, hvorfor jeg ville dette her, og hvor motiveret, jeg var.

Vi kiggede både på kost og på træning. Jeg var endt i den onde cirkel, hvor man tænker, at man skal tabe sig for at komme i gang med motionen – det betyder bare, at man aldrig rigtig kommer i gang – hverken med motion eller vægttab!

Træningen starter

Sammen med Per startede jeg træningen med det samme. Jeg havde ikke trænet overhovedet i 4 år, så mit udgangspunkt var ikke godt. Selv om det var grænseoverskridende at møde op i et fitness center, så er det bare noget andet, når du har en ved din side, der er der kun for at hjælpe dig! Jeg havde aldrig styrketrænet før – jeg havde en ide om, at styrketræning var kedeligt! Per introducerede mig for styrketræningen – som en naturlig del af en vægttabsproces – og jeg er endt med at blive meget glad for den del af træningen.

Fryd laver squat

Per har en stor viden indenfor vægttab, og hvordan hoved, krop og hormoner spiller sammen. Dette gør, at Pers forløb tilpasses 100% individuelt, og du opnår en forståelse af, at vægttab ikke kun drejer sig om kost og træning, men at det er meget mere kompliceret end det. Per gør noget ud over det sædvanlige, og det har været vigtigt for mig.

Kiloene raslede af helt fra starten, og det var jo top motiverende. Jeg nåede mit mål på et vægttab på 35 kg på 5½ måned – mit BMI faldt fra 37 til 23. Det var fantastisk at kunne være i mit gamle tøj igen.

Jeg har aldrig været i bedre form, end jeg er nu. Jeg har tidligere løbet meget, men jeg løber hurtigere og længere, end jeg har nogensinde har gjort. Nu er mit mål at kunne løbe en halv marathon under 1 time og 40 minutter, og jeg er ikke så langt fra målet – takket være Per!

Fryd - løbetræning

Mit 1 års forløb er ved at være ved vejs ende, men jeg er slet ikke klar til at stoppe, så jeg har valgt at fortsætte hos Per.

Jeg er super glad for, at mit valg af træner faldt på Per. Per har et kæmpe engagement og hjerte med i det, han laver. Han er ærlig, professionel, en god motivator og super dygtig indenfor sit felt.

Går du i samme tanker, så kan jeg kun give Per mine varmeste anbefalinger – og til dig, som læser dette og overvejer – tag springet og gør det, du vil ikke fortryde det!

//Fryd

Fortsættelse

“Nu er mit mål at kunne løbe en halvmaraton under 1 time og 40 minutter, og jeg er ikke så langt fra målet”. Dette mål blev skrevet som afslutning på Fryds historie ti linjer foroven.

Vi satte sammen et mål der hed at Fryd skulle løbe sit første halvmaraton, på under 1 time og 40 minutter, hvilket er ret ambitiøst for en debutant. Ikke desto mindre, blev målet indfriet d. 30/4/17, med en tid på 1:39:44 i Gjensidige – Den Grønne Halvmaraton.

Halvmaraton debut - 1:39:44

Hvis du har spørgsmål til mit forløb hos Per, så er du velkommen til at skrive til mig på fryd.thrue(snabel a)gmail.com

Uddannet personlig træner og ernæringsvejleder med speciale i vægttab. Formand i Adipositasforeningen og indehaver af Pernielsen.com. Læs mere om Per her