Personlige sundhed- og vægttabsforløb

Gennem de sidste mange år, har jeg kunnet se vigtigheden af, at give et sundhed og vægttabsforløb tid, så nye vaner og mønstre indarbejdes. Ligeledes er min erfaring, at et forløb giver de bedste resultater, når man ikke står alene.

At indarbejde nye vaner, og holde fast i dem, er ikke noget man lærer på 1,5 måned. Derfor er mine forløb af minimum 6 måneders varighed, så vi sammen kommer hele vejen rundt om træning, kost, vægttabets dynamikker og det mentale aspekt. Se her hvilket forløb der kunne passe dig bedst.

Jeg tilbyder følgende vægttabsforløb:

1 år med Per (Der kan forekomme ventetid på dette forløb)

6 måneder med Per (Der kan forekomme ventetid på dette forløb)

6 timers årsforløb med Per (Der kan forekomme ventetid på dette forløb)

Ønsker du et kortere forløb med personlig træning eller kostvejledning kan du kontakte mig her

Per Nielsen - vægttabsforløb


Vægttabsforløb - succeshistorier

Herunder kan du læse nogle af de menneskers succeshistorier, som jeg har været privilegeret at få lov til at hjælpe på vej.

Når personer henvender sig til mig, for at få hjælp til at tabe sig, stiller jeg næsten altid det samme spørgsmål. Hvorfor ønsker du at tabe dig? Svarene ligner hinanden. Det handler om sundhed, hvordan de ser ud, og hvordan de fysisk har det, med den ekstra belastning vægten giver. Ingen tvivl om, at mange bør tabe sig, set i forhold til sygdomme og bedre livskvalitet.

Men hvordan måler man sin succes i et vægttabsforløb? For de fleste personer er badevægten, den der fortæller, om de er en succes eller en fiasko. Dette kan ikke være mere forkert i min verden. Og hvorfor nu det? Din badevægt måler summen af 5 ting, og du aner ikke hvilke af de 5, du har tabt eller taget på.

De 5 ting er:

  1. Muskler, jo større jo bedre
  2. Knogler, jo stærkere jo bedre
  3. Subkutant fedt, som faktisk viser sig ikke at være så farligt
  4. Væske
  5. Viceralt fedt, som er skadeligt, og som vi ikke skal have for meget af.

Du kan umuligt vide, hvad du har tabt, eller hvad du har taget på af, og derfor kan det være en stor fejl kun at have fokus på badevægtens tal i et vægttabsforløb.

Talje fremskridt

Vi skal huske, at et vægttab er en kombination af vand, kulhydrat, protein, fedt og vital muskelmasse. Og selvom det er svært, er det muligt at tabe fedt og opbygge muskelmasse, samtidig med at vægten forbliver på samme niveau. Og som billedet viser, er det muligt at reducere dit taljemål og se mere tonet og markeret ud, selvom du ikke har tabt synderligt i kilo, da muskelmasse vejer ca. 20 procent mere end fedt.

Derfor er mit råd, smid badevægten ud og fokuser mere på hvordan tøjet sidder, om bæltespændet er kommet ind i næste hul, eller brug et målebånd til at måle din livvide.

Slankevejen

Slankekure er IKKE vejen frem, tværtimod. Som Per Brændgaards bog beskriver, skulle vi nok ændre navnet ”slankekur” til ”slankekurs”.

Hvis din plan er, at begynde at sulte dig og tror at fedtet forsvinder, er du i gang med en kamp, som du taber, og taber stort. Du bliver nødt til at ændre din tanke om vægttab og arbejde med kroppen, og ikke imod den.

Hvis du går lavt på kalorieindtagelse, vil din hjerne få besked på, at der er mangel på energi, og sætte dit stofskifte ned, øge enzymer der fremmer fedtlagring, og gøre dig endnu mere sulten, alt sammen fordi hjernen ikke ønsker dit vægttab skal ske på denne måde. Det er din krops overlevelsesmekanisme, som vi har arvet fra vores forfædre, da de havde behov for at bevare kropsfedt i perioder, hvor der var mangel på mad, denne mekanisme fungerer stadig i vores krop i dag.

I princippet vil du tabe dig, hvis du er I underskud af energi, men det er bare ikke så ligetil, at snyde kroppen på denne måde. Grunden til at en kost lav på kalorier er rigtig svær, er at den nedsætter dit stofskifte og gør dig sulten. Desuden vil kroppen begynde, at hente sin energi et andet sted fra b.la. dine muskler. At tabe muskler er rigtig skidt for din krop, da dit stofskifte vil gå yderligere ned, og de ”forbrændingsovne” der skal forbrænde fedtet ikke fungerer ligeså godt som tidligere.

Så din succes chancer ved lave kalorie diæter er ret små, du mister motivationen og får en øget appetit, du lagrer mere fedt og diæten må opgives. Når du begynder at spise efter dine gamle spisevaner igen, med din mindre muskelmasse og lavere stofskifte, vil du igen stige i vægt, det vi kender som yoyo vægt.

Pas på dine muskler

Hvis du er overvægtig, og gerne vil i form eller smide et par kilo fedt, er det meget vigtigt, at du øger dit stofskifte for at få de ønskede resultater. Det er faktisk meget simpelt, øg din muskelmasse.

Der er to faktorer, der er vigtige for at opbygge muskelmasse og forbrænde fedtet. For det første bør du træne med en kombination af vægttræning og kredsløbstræning.

Denne kombination vil opbygge din muskelmasse og gøre den bedre til at forbrænde fedt. Dernæst skal du indtage den rette mængde protein, for at give din krop de rigtige byggesten til at opbygge din muskelmasse. Dit stofskifte arbejder sammen med din muskelmasse, så jo større muskler, jo højere stofskifte, og jo højere stofskifte, desto mere energi har din krop brug for.

Derfor, fokuser på at spise sundt og få dyrket motion, og lad være med altid kun at have fokus på hvad vægten siger. Det kan sagtens lade sig gøre at smide fedtet og bibeholde eller opbygge muskelmassen.

Via mine personlige vægttabsforløb, kan jeg effektivt hjælpe dig med at opnå dine mål om vægttab og sundhed.