Luises vægttabshistorie

Luise’s vægttabsforløb

Da jeg møder Luise første gang i September 2017, er hun svært overvægtig og lider af lettere forhøjet blodtryk. Nedenfor kan du læse Luise’s egen fortælling om vores forløb.

Jeg er 40 år og har 3 børn på 2, 8, 11 samt en bonusdreng på 14. Siden 20’erne har min vægt svinget fra at være normal til buttet/overvægtig. Men efter mit sidste barn blev født for snart 2 år siden er vægten steget yderligere og jeg formåede ikke at komme ned i vægt igen.

Luises vægttab

Jeg var oppe på min højeste vægt nogensinde og selvom jeg vidste det ikke var godt, tænkte jeg tit ”sådan er jeg bare” eller ”jeg har jo også fået 3 børn, så er det ok”.

Men det var slet ikke ok – Jeg var frustreret, ked af det og ”slog” mig selv i hovedet over, at jeg ”ikke bare kunne tage mig sammen”. Jeg var konstant træt – smed mig på sofaen hver dag efter arbejde og havde ingen energi til mine børn eller kæreste.

Ønsker du at tabe dig?

Vægttabsprogram

Udformes personligt til dig, ud fra dine indtastede ønsker og behov. Programmet indeholder bl.a. individuelt tilpasset kostplan- og træningsprogram.

Efter flere fejlslagne forsøg erkendte jeg, at jeg havde brug for hjælp – men jeg magtede ikke et forløb hvor man skulle tælle kalorier, veje sin mad hele tiden eller hvor der blev kigget skævt til en, hvis man ikke lige nåede de mål, som andre forventede eller hvor man nærmest blev banket i hovedet over, man var kommet op på den vægt, som jeg nu var landet på. Desuden havde jeg prøvet disse metoder før og det virkede bare ikke for mig.

Så fandt jeg Per

Jeg søgte på nettet og faldt over Per Nielsen – Jeg kunne se, at han havde en anden tilgang til det at være overvægtig og han mente, at overvægt er en kronisk lidelse og at alle skulle behandles med respekt. Per gik efter sundhed og bevægelse hver dag – Jeg syntes det lød rigtig godt.

Jeg startede hos Per den 26. september – jeg var spændt, nervøs og en anelse bange. For jeg vidste, at jeg havde meldt mig til et forløb, der ville ryste mig ud af min tryghedszone.

I starten var det super hårdt – Jeg var ikke vant til motionen og blev øm i ALLE musklerne, min sukkerafhængighed skulle nedkæmpes (kæmper stadigvæk med denne) og jeg skulle vænne mig til at spise sundere mad. Men de mange møder, samtaler og træning med Per gjorde at jeg holdt fast.

Jeg kunne mærke jeg blev stærkere og fik mere energi.

Per troede på mig og gav mig et skub, han pressede mig mere end jeg selv troede jeg kunne men der kom hurtigt resultater der motiverede mig yderligt. Jeg kunne mærke jeg blev stærkere og fik mere energi. Min familie lagde også mærke til, der skete en positiv ændring i mit humør.

Per har hjulpet mig til, at motion og bevægelse er blevet en vigtig del af min og min families hverdag. Desuden har han givet mig en god og overskuelig tilgang igennem kost-junglen, uden at jeg skal tælle kalorier eller veje alt min mad, hvilket betyder, at jeg nemt kan vælge den rette sunde kost.

Per er dygtigt og han går meget op i at gøre en forskel og give den korrekte viden videre.

Men Per gør så meget andet end kun at kigge på kost og motion – Der er masse af andre vigtige faktorer, der spiller ind og disse tager han også højde for. Desuden har vi haft mange snakke om overvægt – Hvordan påvirker overvægt vores helbred, hvad sker der i kroppen og musklerne, når vi motionerer, hvordan ser andre på overvægtige, hvordan ser jeg mig selv, og hvilke informationer kan man stole på.

Det har været lærerigt og udviklende for mig. Per er dygtigt og han går meget op i at gøre en forskel og give den korrekte viden videre.

Efter 7 måneder med Per

Mit blodtryk er nu normalt, jeg har forbedret mit kondital og jeg har tabt 24 cm om maven. Mine børn kommenterer på, at jeg er mere aktiv sammen med dem og de synes det er skønt. Og endnu en god bivirkning er, at jeg har tabt 21 kg.

Lige nu står min vægt stille – Jeg har været ramt af sygdom og har derfor ikke fulgt planen, hvilket er frustrerende. Men en vigtig ting jeg har lært af Per i dette forløb er at holde fast! Når kroppen er klar så kom i gang igen – Hold fast i de gode vaner og blive ved med at gøre det, der giver mig energi og gør mig glad.

Jeg giver ikke slip på Per endnu – jeg har stadigvæk en rejse foran mig og jeg ved at med Per’s støtte og hjælp, så skal jeg nok komme i mål.

Uddannet personlig træner og ernæringsvejleder med speciale i vægttab. Formand i Adipositasforeningen og indehaver af Pernielsen.com. Læs mere om Per her