Pia vægttab

Pia fortæller med egne ord om sit forløb, hvor hun tabte hele 45 kilo

At få Per som træner, er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Siden min start har jeg nu tabt 45 kg på 44 uger og tabt sammenlagt 247 cm fordelt over hele kroppen. Jeg får ingen medicin mere og har nu et helt normalt blodtryk.

I februar 2013 tog jeg en beslutning, min vægt var oppe på 114 kg. Jeg havde meget forhøjet blodtryk og fik flere slags medicin, var blevet opereret i venstre knæ december 2012 og ALT føltes meget tungt. Jeg har lige siden jeg var ca. 8 år (hvor min vægt begyndte at stige) kæmpet med overvægt.

Pia vægttab før og efter

I 1990 gik jeg selv igang med et vægttabsforløb og løbetræning. Jeg tabte ca. 30 kg på et år og i oktober 1991 gennemførte jeg eremitageløbet. Men desværre efter kort tid kom det hele på igen og mere til.

Hvordan min nuværende beslutning “modnedes” tror jeg kan tilskrives flere omstændigheder. Jeg var begyndt at mærke, hvordan min vægt tog alle kræfter. Mit arbejde både ude og hjemme blev mere og mere svært. Jeg kunne ikke foretage mig alt det jeg ville.

Pia, du er ikke gammel nok til kun at stå her som tilskuer

September 2012 var jeg med min søster, bror, niecer, nevøer og min mor på Kragerup Gods, hvor de har nogle skønne klatrebaner. Jeg husker tydeligt at jeg stod under træerne sammen med min mor. Vi kunne både høre og se hvordan de andre havde det skønt oppe i klatrebanerne. Glade råb og grin. Så denne tanke opstod: “Pia, du er ikke gammel nok til kun at stå her som tilskuer”.

Skræddersyet vægttabsprogram

Ønsker du at tabe dig? Så prøv mit online vægttabsprogram som udformes personligt til dig, ud fra dine indtastede ønsker og behov. Programmet indeholder bl.a. individuelt tilpasset kostplan- og træningsprogram.

Jeg ville være med sammen med de andre. Den 7 september 2013 var vi så på Havreholm Slot, hvor de også har klatrebaner. Og jeg var ikke længere “kun tilskuer”, jeg var oppe i banerne, sammen med de andre. Det var en fantastisk dag.

Så skete der det at min mor på 71 år (hun har også hele sit liv været meget overvægtig) døde den 5 november 2013, dette satte tanker igang, om jeg ikke burde gøre noget ved min vægt og mit helbred.

Den 14 februar 2013 meldte jeg mig ind i fitness.dk og fik lagt et program af en træningsvejleder og gik igang. Havde så det uheld at få en skade i højre skulder/arm (faldt med en symaskine).

Heldigvis var jeg så motiveret at jeg ikke ville stoppe, men tænkte at jeg må have noget mere hjælp og vejledning, så træningen ikke gjorde mere skade end gavn.

At få Per som træner, er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv

Hos fitness.dk henviste de mig til Per og hans vægttabsforløb og jeg vil sige at den beslutning/investering at få Per som træner, er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Vi mødtes første gang den 21 marts 2013 og jeg var meget nervøs og usikker.

Når man vejer 114 kg er det at sige sin vægt højt og dele sine problemer med andre meget grænseoverskridende. Som overvægtig bliver man udsat for mange fordomme om at man er doven, grådig og “bare kan tage sig sammen”. Så enkelt er det ikke!

Men hos Per følte jeg mig meget hurtigt tryg og følte jeg blev forstået.

Vi har mødtes ca. hver fjerde uge, hvor jeg bliver vejet, vi taler om eventuelle problemer, jeg måtte have med kost og træning. Altid får jeg uddybende svar og virkelig god vejledning.

Lige fra starten har jeg efter hvert nye træningsprogram kunnet mærke fremskridt. Når jeg startede på et nyt program var det hårdt og jeg kunne tænke/sige: “det kan jeg ikke”. Så fik jeg at vide at det kunne jeg og jeg må jo indrømme: “Per har jo ret og ved hvad han gør.”

Uden Per tror jeg ikke jeg havde opnået et så flot resultat. Siden min start har jeg nu tabt 45 kg på 44 uger og tabt sammenlagt 247 cm fordelt over hele kroppen. Jeg får ingen medicin mere og har nu et helt normalt blodtryk.

Jeg føler mig stærk igen!

Det at træne er blevet en vane jeg ikke kan undvære. Nu skal vægten så holdes og en ny “drøm” gennemføres. Jeg vil gerne løbe igen. Det er jeg igang med og mit næste store mål er Broløbet, en halvmarathon over Storebælt den 13. september 2014. Og med Pers hjælp og vejledning tror jeg på det.

Per har mange gange sagt til mig: “Godt arbejde” og til det kan jeg kun sige: “Tak i lige måde”.

Uddannet personlig træner og ernæringsvejleder med speciale i vægttab. Formand i Adipositasforeningen og indehaver af Pernielsen.com. Læs mere om Per her