Få en god start på dagen

I disse tider, hvor mange slankekure afprøves i kampen mod kiloene, er der helt sikkert en ting, der går igen i alle kostplaner; nemlig, at vi skal spise morgenmad.

Vi bliver fortalt, at morgenmaden er et uhyre vigtigt måltid til at starte dagen på. Det er som sådan også korrekt, men der findes altså også mange mennesker, som springer morgenmaden over.

Om dette er skidt, kommer an på det enkelte individ. For nogle giver det god mening, da de simpelthen ikke mærker sult i de tidlige morgentimer.

Men det man har konkluderet i diverse undersøgelser om morgenmad og dens betydning er, at de der indtager morgenmad også indtager færre kalorier gennem resten af dagen. Om det er morgenmadens skyld vides dog ikke med sikkerhed.

Morgenmad og træning hænger sammen

I forbindelse med træning er det uden tvivl godt at få spist noget om morgenen, så kroppen har noget energi at køre på. Hvad din morgenmad skal indeholde, hvis du ønsker en positiv effekt i forhold til træning, ser vi på her. Morgenmadens beskaffenhed afhænger af hvilken type træning, du skal i gang med.

En sund og mættende morgenmad skal indeholde komplekse kulhydrater, hvor der indgår fiber, som du kan få gennem frugt, grøntsager og fuldkorn. Derudover kan der indtages protein, som findes i mejeriprodukter og æg. Desuden skal du indtage lidt sundt fedt f.eks. nødder eller mandler. Denne kombination gør at du får en god start på dagen, og forhåbentlig en god træning.

Her er et par morgenmads ideer, som er gode at starte dagen på. Hvilken du skal vælge afhænger af temperament, behov og eventuelle træningsplaner.

Styrketræningsmorgenmaden

Røræg med tomat, grønkål, asparges og skinke.

Røræg med skinke

Denne ret er god, hvis du træner styrketræning fra morgenstunden. Retten er fyldt med protein, som er godt for vores muskler, samt masser af grøntsager med fibre og vitaminer.

Konditionsmorgenmaden

Mejeriprodukt med grovvalsede havregryn, mandler, hasselnødder, rosiner og evt. lidt honning.

Havregryn med müsli

Energien i vores muskler bliver lagret i noget, som hedder glygogendeporter. Når vi cykler eller løber, har vores krop brug for at trække på denne energi. Derfor er det en god ide, at spise morgenmad der netop indeholder dette. Derudover er morgenmaden fyldt med fibre og fuldkorn, som er meget vigtig for at opretholde et godt helbred.

Du kan selv vælge om du vil putte mælk eller noget yoghurt på myslien.

Morgenmaden til god fordøjelse

Græsk yoghurt eller A 38, frisk frugt, mandler, evt. akaciehonning.

Græsk yoghurt med mandler og bær

Mange mennesker døjer med maveproblemer. Græsk yoghurt eller A38 er rigtig gode surmælksprodukter at starte dagen på. Det er vigtigt, at din yoghurt er naturel, og hvis du absolut vil have den sødet, kan du selv tilsætte lidt honning. Derudover kan du drysse med lidt hakkede mandler evt. ristede. Denne fødevarekombination sikrer et højt indhold af protein og retten sikre en god tarmflora.

Alle 3 morgenmadstyper har god volumen, hvilket giver en solid mæthedsfornemmelse.

Det skal nævnes, at planen ikke tager højde for hvis du lider af laktoseintolerance eller cøliaki ect.

Uddannet personlig træner og ernæringsvejleder med speciale i vægttab. Formand i Adipositasforeningen og indehaver af Pernielsen.com. Læs mere om Per her

0 Kommentar(er)

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *