Hurtig vægttab på maven

Her får du konkrete tips til hvordan du kan opnå hurtig vægttab på maven.

Hurtig vægttab på maven

For mange både mænd og kvinder er maven et ”ømt punkt”. Jeg kan ikke fortælle dig, hvor ofte jeg bliver bedt om råd til, hvordan man opnår en flad og muskuløs mave. Så hvis du virkelig ønsker at få en flad mave, så følg disse tips, og øg dine chancer for at komme af med mavefedtet.

Fedt kan inddeles i to grupper, det subkutane som findes i underhuden, og det viscerale som sætter sig omkring de indre organer. Fedtet i underhuden har ikke de samme skadelige effekter, som fedtet der sætter sig omkring de indre organer.

Hvis du interesserer dig for sundhed, kost og træning, har du nok ofte hørt, at man ikke kan punktslanke sig. Men holder denne teori, eller er der metoder, som faktisk kan bruges, når vi ser på træning af- og vægttab på maven.

Lad mig til at starte med slå en ting fast, hvis du ønsker vægttab med fokus på maven, skal du som hovedregel have hånd i hanke med den mad du indtager. Hvis du ikke har styr på mængder og næringsstoffer, bliver det umådeligt svært for dig.

Punktslankning

I en undersøgelse fra 2007 (1) undersøgte man, om det kunne lade sig gøre at punktslanke sig, altså tabe fedt bestemte steder på kroppen. Fokus var rettet mod at træne så underhudsfedtet formindskedes. Under træning vil dine muskler i kroppen forbrænde fedt, der kommer fra alle dele af kroppen. Det vil sige, at hvis du som mange andre, har ekstra fokus på at lave flere øvelser for maven, såsom mavebøjninger, henter mavemusklen ikke mere fedt fra depoterne på maven i forhold til andre steder på kroppen.

Ønsker du at tabe dig?

Vægttabsprogram

Udformes personligt til dig, ud fra dine indtastede ønsker og behov. Programmet indeholder bl.a. individuelt tilpasset kostplan- og træningsprogram.

Resultaterne i undersøgelsen vidste dog, at i teorien kan det godt lade sig gøre at punktslanke sig. Grunden hertil skal findes i at omsætningen af fedt og gennemstrømningen af blod over musklen der arbejder, faktisk viste at være større her ift. de muskler, der ikke arbejdede. Så i teorien ville det godt kunne lade sig gøre, men det kræver et tidsforbrug, som ingen personer vil kunne udføre i praksis.

Træningsprogram til vægttab på maven

Fokus på hele din krop – ikke bare din mave.

Derfor vil 50 mavebøjninger á 3 omgange ikke bringe dig tættere mod dit mål om en flad mave. Det er derfor, at maveøvelser alene ikke er løsningen. En flad mave handler om træning, der påvirker forskellige muskelgrupper på samme tid – så du styrker hele din krop og brænder flere kalorier af.

Det er derfor, jeg er stor fortaler for kredsløbstræning og funktionel styrketræning. Når dette gøres ordentligt, er denne træningsform effektiv til at opbygge muskler og forbedre konditionen samtidig, hvilket gør denne type træning til den mest effektive fedtforbrændende træning du kan udføre.

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med denne type træning, er det tid til at stifte bekendtskab med den nu, for den skal være din nye bedste ven.

Træningen er en kombination af styrketræning og cardio øvelser, som udføres direkte efter hinanden. Dvs. at du går fra øvelse til øvelse uden pause, eller en lille pause imellem de forskellige øvelser. Når du har været 1 runde igennem, holder du pause i 2 minutter. Der kan køres alt fra 3-6 omgange alt efter niveau.

1. runde kan f.eks. være:

10 Dybe benbøj/squat
150 meter løb
10 armstrækkere/bøjninger
150 meter løb
10 pull-ups
150 meter løb
10 rygstræk
150 meter løb
10 mavecykling
150 meter løb.

En sådan træning vil få din puls op og påvirke en bred vifte af muskler – ikke bare én kropsdel.

Pulsen skal op

Der findes også andre træningsområder, som kan have en gavnlig effekt på at trimme maven. Som jeg omtalte i starten, har vi mennesker to slags fedt, underhudsfedtet og fedtet omkring de indre organer. Fedtet omkring de indre organer skal have din største fokus, da det hænger sammen med udviklingen af diverse hjertekar lidelser, diabetes etc.

I en dansk undersøgelse, som varede i 8 uger, undersøgte man effekterne ved at bruge intervaltræning udført på cykel 3 gange om ugen. Protokollen i træningen var, at deltagerne skulle cykle i 1 min. for fuld kraft efterfulgt af 1 minuts trille/restitutionspause. Dette blev udført 10 gange. Det samlede tidsforbrug inklusiv op- og ned varmning var på ca. 30 min.

I undersøgelsen delte man deltagerne ind i 2 grupper, gruppe 1 var type 2 diabetikere, og gruppe 2 var deltagere uden type 2 diabetes. Resultaterne viste sig at være særdeles positive. I gruppe 1 tabte deltagerne godt 18 % af mavefedtet, mens gruppe 2 tabte 10% af deres mavefedt (2).

Det viser, at hvis du arbejder med høj puls under din træning, vil det have en mere gavnlig effekt, hvis det er mavefedtet du gerne vil af med. Grunden skal b.la. findes i udskillelsen af vores kamp og flugt hormon adrenalin. Ved højintens træning binder hormonet sig til receptorer, som har en positiv effekt på at nedbryde mavefedtet. Denne effekt ser man ikke på samme måde ved moderat intensitet.

Afslutning

Så hvis du vil opnå hurtig vægttab på maven, skal følgende 3 faktorer under kontrol og i faste rammer.

  • Kost
  • Træning (gerne højintens)
  • Søvn

God fornøjelse!

Uddannet personlig træner og ernæringsvejleder med speciale i vægttab. Formand i Adipositasforeningen og indehaver af Pernielsen.com. Læs mere om Per her

0 Kommentar(er)

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *